Nu är jag halvbra igen ;o/ Katrin

Natten till måndag fick jag ju magsjuka och har varit riktigt ursjuk. Nu är jag halvbra och sitter och jobbar för att ”komma ikapp”. Det värsta med att vara sjuk som forskare är att alla ”dead-lines” bara kommer rusande så mycket fortare när man väl kan jobba igen. Så då måste jag jobba ”dygnet runt” igen.

Nåväl, det är ju inte precis ovanligt… jag skulle tro att min snittarbetsvecka hamnar på mellan 50 och 90 timmar och jag är långt ifrån ensam med att jobba så mycket. Kruxet är att det egentligen inte finns ett ”stopp”, utan man jobbar med det som är ens största intresse och har så bra fantasi att man alltid kommer på nya intressanta frågor.

Sen skaffar jag mig kanske lite för mycket arbete genom min ”glappkäft”… Någon föreslår något och min mun lever sitt eget liv och kväker: -Kul! Det gör vi! Jag ställer upp! Kanon! och andra ord som till slut innebär en massa jobb.

Men jag ångrar inte allt jag gjorde i samband med Linéfirandet. Jag träffade massor av intresserade människor som var ivriga att höra om min forskning och kände att det jag jobbar med ÄR viktigt. Sådan ”bekräftelse” är också viktig för oss forskare eftersom vi till största delen sitter helt ensamma och sliter.

Nu ska jag jobba med en sak som är ”oändlig”. Jag får se hur länge jag orkar idag för jag känner mig lite yr av all magsjuka.

Och STORT TACK till alla ni som skickade mig ”krya-på dig hälsningar”, jag orkade inte skriva och tacka men jag läste och KÄNDE mig kryare!!!

Annonser

Om KatrinBiolog

Maka, mamma, tänkare, som nästan alltid har roligt. Doktor i Biologi som nu också är Docent. Om jag inte har roligt gör jag något spännande eller dötrist, allt är möjligt
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nu är jag halvbra igen ;o/ Katrin

 1. Lillajag skriver:

  Då har du en tuff tid framför dig

 2. Ru* skriver:

  Missade=0(Va skönt att du mår bättre!Fick du mitt mail?Kramar; Annica

 3. Barbamama skriver:

  Skönt att du har hämtat dig ngt från magsjukan. Det är inte klokt att det fortfarande härjar magsjuka. Hör på jobbet att det är flera stycken som har det uhaaaHär har vi en fyraåring med konstig feber… han har haft närmare 40 grader under natten och i morse när han vaknade, sedan fick han lite febernedsättande och har varit i gång hela dagen. Vi har ändå hållt oss hemma, sedan i kväll så var han hängig igen och hade runt 38 graders feber och lite ont i halsen. Får se hur han mår i morgon….Jag hoppas att du har möjlighet att njuta av det härliga vädret ändå fast du ligger efter i jobbet!!kramar

 4. Madonnan skriver:

  Usch vad jobbigt, krya på dig snart och ha det så bra i veckan!KRAM

 5. magnus skriver:

  Vad gott att du är på gång igen!Med alla projekt som väntar på dig…Jag har också en sån där ”glapptrut”Men grejen är ju ändå att man får var med om ganska mycket kul, även om man får jobba hårt.Ha en fin dag och samla din kraft!->Mangan.

 6. Kvack skriver:

  Skönt att du känner dig bättre.Jag har alltid sagt till mina barn att de ska välja ett yrke eller studera det som intresserar dem. Ska man arbeta mycket så ska det vara med något som man brinner för, annars så orkar man inte. Problemet är väl att man kan brinna för mycket…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s