Var är alla killar?

Jag undervisar just nu i Toxikologi (läran om hur gifter påverkar det levande). Det är ca 28 tjejer från hela världen som nu startat denna spännande och givande kurs och så 2 killar…

Var är alla killar?

På många kurser i Biologi, Ekotoxikologi, Ekologi, Miljövård mm är situationen likadan, idel ädel tjejer och så killar som LYSER med sin frånvaro.

Så vad GÖR alla killar?

Annonser

Om KatrinBiolog

Maka, mamma, tänkare, som nästan alltid har roligt. Doktor i Biologi som nu också är Docent. Om jag inte har roligt gör jag något spännande eller dötrist, allt är möjligt
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Var är alla killar?

 1. Marcus skriver:

  oj, det var verkligen få det! Ingen aning varför…kanske är tvärtom på data/teknik-utbildningarna? vi är tre på min skola till x-jobbet iaf.Önskar dig en fin helg!varma hälsn

 2. Katrin skriver:

  Hm… tre stycken killar Marcus. Det var ju inte illa men det är väl inte 50 procent?

 3. Kvack skriver:

  Utvecklar teknik som utnyttjar ändliga resurser! Nej, det var elakt. Jag hoppas de upptäcker dina kurser OCH utvecklar teknik som ger jorden en chans att överleva.

 4. magnus skriver:

  Intoxikerar sig?Nä, jag vet inte vad som styr såna där snedfördelningar. Och självklart undrar man ju om man själv leder en kurs som är så allmängiltig, som borde intressera människor oavsett kön.En gåta.Ha en fin dag Katrin!

 5. Killar jobbar väl. Är det inte generellt så på utbildningar av lite högre art att killar inte deltar i dessa på i samma grad som tjejer.

 6. Mumlans Ränder skriver:

  De är på de utbildningar som genererar pengar:)Kvinnor gifter sig sällan eller aldrig med män som tjänar samma eller mindre, så du kan se det som om de gör det för artens överlevnad.Kvinnor tänker på de mjuka delarna, och män de hårda, precis som evolutionen skapade oss..

 7. imse skriver:

  De finns nog på de tekniska utbildningarna.

 8. Inger skriver:

  Visst är det märkligt?!

 9. Emma skriver:

  Kanske tjejerna försöker lära sig hur man bäst blir av med killarna…?De flesta kvinnliga seriemördarna har använt sig av gift. Och oftast har det varit män som har varit deras offer….

 10. Maria skriver:

  Ja inte hemma hos mig i alla fall! 😦

 11. Gunnar skriver:

  HejVerkar vara trögt att bryta könsmönster vid utbildnval.Ingen tvekan om att dom här ämnena är livsviktiga för att vi skall förstå vad som händer med vår stackars jord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s