Trädgårdsdrömmar… (2011)

Angående trädgården. Texten (se nedan) om trädgårdsdrömmar skrev jag 2007… men i år har vi inte gjort en enda minuts trädgårdsjobb. Vi skaffade en egen trädgårdsmästare istället när trädgården växte igen totalt. Hon kommer 2 timmar i veckan och röjer. Det räcker i år för oss. Allt annat som kräver tid är viktigare!

Foto av Ella i Maj 2011 där man kan ana ”gräsmattan”…

 

Skrivet 2007

”Jag har en stor trädgård, ca 2000 kvadratmeter är tomten på så tar huset lite plats. Resten … ja, det växer gröna saker i den… Härom året anla vi två gräsmattor, en liten på ca 300 kvadrat till söder om huset och en lite större i norr. Resten är synligt berg och naturtomt. Jag har en man som inte gör ett vitten i trädgården men ifjol våras bestämde han sig plötsligt för att vattna (och köpte slangar, slangvindar, sprinklers, rotvattnare mm) och så skulle här gödslas. UJ efter några veckor var det dax att klippa gräsmattorna och så fortsatte han hela sommaren. Att det var bevattningsförbud hade varken han eller jag en aning om (var man nu tar reda på sådant) och vi hade OTROLIGT fina gräsmattor. Alla fruktträd vi satt växte så det knakade, fast inte fick vi frukter… Jo, vi fick ju vindruvor! Så, vad detta år ska leda till i min och min mans trädgårdsutveckling har jag ingen aning om. Bara det att det man gör ska vara PRECIS så mycket som man har lust att göra, annars blir det fel. Så, har du lust att inte göra ett smack, gör ingenting! Har du lust att köpa sommarblommor, köp i så fina färger som du gillar och strunta i färgkoordinationen. Själv handlar jag ganska många sommarblommor någon gång runt midsommar och har sedan prunkande krukor, hängamplar mm till oktober. Jag väljer petunior (rosa, blå, lila, vita, röda), pelagonier (rosa), hänglobelia (blå), krasse (orange/röda), kryddväxter och sådana som ser ut som prästkragar. Som sagt, en salig blandning men jag blir glad av blommor. Ha det gott! Och lycka till i trädgården! /Katrin

Annonser

Om KatrinBiolog

Maka, mamma, tänkare, som nästan alltid har roligt. Doktor i Biologi som nu också är Docent. Om jag inte har roligt gör jag något spännande eller dötrist, allt är möjligt
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Trädgårdsdrömmar… (2011)

 1. Gunnar skriver:

  Hej

  Kul att hitta Din blogg! Hoppas allt är bra. Jag bloggar på
  http://carlstedtfamily.blogspot.com/
  nuförtiden.

  Låter bekvämt med trädgårdsmästare. Min villatomt är inga större bekymmer men numer bor jag i veckorna på en släktgård. Där odlar vi inte mycket men gräsklippning, dikesgrävning röjning m.m tar rejält med tid.

 2. katrinbiolog skriver:

  Ha! Jag har redan hittat dig och lagt till dig i ”prenumerera på bloggar” eller vad den funktionen nu heter…
  ;o)
  Vår trädgårdmästare är GULD värd. Det hon gjorde på 40 timmar i maj skulle jag inte orkat på några år. Och hon har redan börjat planera för all beskärning senare i sommar…
  Släktgård? Det låter stort.

 3. Ingrid skriver:

  Hejsan Katrin och varmt tack för din trevliga kommentar om tvestjärtarna. Jag kände genast, om inte sympati direkt, så i alla fall ett visst fördrag med otäckningarna.

  Jag såg i ett av dina inlägg att du haft bältros, de hade jag för ett par år sedan och fick en hel sommar förstörd. Ingen solning, ingen badning och värk, sveda och elände. Det vill jag inte ha en gång till.

  Ha en fin fortsättning på dagen!
  /Ingrid

 4. imsevimse skriver:

  Tack för kommentaren hos mig! Ja, det har verkligen hänt mycket!

  Skönt med trädgårdshjälp. Måste vara värt varenda krona.

  Kram

 5. Gunnar skriver:

  angående läsplatta. Jag har en Ipad av flera andra anledningar men den fungerar utmärkt även som läsplatta. Jag har en Ipad1 på jobbet och den är lite klumpigare än Ipad2 som jag har privat.

 6. Vicke skriver:

  vilken härlig bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s