About

Disputerad ekotoxikolog som nu är Docent i ämnet. Eftersom vi som jobbar med miljögifter i naturen inte får forskningspengar försörjer jag mig genom att ge kurser i statistik, experimentell design, multivariat dataanalys, och (självklart) i ekotoxikologi. Jag har hållit kurser för studenter, doktorander och forskare på Uppsala Universitet, lantbruksuniversitetet (SLU) i Uppsala och på SLU i Umeå. Jag utför konsultuppdrag åt andra forskare som har mycket data men lite problem med att extrahera information ur datamängderna.

I min blogg skriver jag om allt som har med miljögifter och min forskning att göra. Också om min vardag, som mamma till utflugna barn, som maka sedan 35 år tillbaka, som farmor…

Jag har oftast roligt men har drabbats liksom de flesta av livets små och stora överraskningar. Den värsta var när min man fick en stroke, december 2008 bara 50 år ung. Hur vi klarar detta har jag skrivit ganska lite om, det är alltför privat och omvälvande och kläs inte så lätt i ord. Men det roliga vi nu gör, som att kasta boll på varandra på badet på morgnarna… det skriver jag om!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s